Aproape 25.000 de pompieri, polițiști și jandarmi vor asigura liniștea de Paște. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) trimite elicoptere și sute de radare pentru a-i prinde pe vitezomani.

Paște 2023. MAI, mobilizări de proporții pentru sărbători pascale liniștite

Începând de astăzi, autoritățile scot în stradă aproape 25.000 de angajați ai MAI care să se asigure că trecem cu bine de sărbătorile de Paște. Polițiștii rutieri se așteaptă ca pe DN1 și pe Autostrada Soarelui să fie înregistrate cele mai mari valori de trafic, motiv pentru care agenții scot în stradă toate radarele pe care le au și vor supraveghea drumurile inclusiv din aer, cu ajutorul eclicopterelor.

Pompierii au făcut deja verificări la bisericile unde vor fi organizate slujbele de Înviere. Reprezentanții ISU au dat deja și amenzi în valoare de 1,3 milioane de lei, în ceea ce privește nerespectarea normelor anti-incendiu.

„Având în vedere că în astfel de perioade se înregistrează o mobilitate crescută a populaţiei, structurile de poliţie îşi vor intensifica eforturile pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Echipajele rutiere se vor concentra pe cele mai solicitate drumuri, pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult, staţiunile turistice şi punctele cu risc ridicat de producere a unor accidente", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere, să adopte permanent o conduită preventivă şi să se informeze din timp cu privire la traseele aglomerate şi la eventualele rute ocolitoare. Recomandăm atenţie sporită celor care efectuează deplasări în zonele montane sau unde condiţiile meteo pot crea probleme”, a mai spus Dajbog.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Aprilie 2023 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.