Mii de catolici au asistat miercuri, la o bazilica de la Washington, la canonizarea de catre Papa Francisc a primului sfant pe teritoriul ameican,

Corul si multimea au cantat imnuri religioase in engleza, spaniola si latina, dupa care arhiepiescopi americani au participat la o procesiune. Enoriasii norocosi care si-au rezervat bilete prin intermediul parohiilor au asteptat ore intregi sa treaca de cordoanele de securitate, pentru a intra in incinta bucolica a Universitatii Catolice din America, scrie MEDIAFAX.

Credinciosii s-au asezat pe peluza, in fata Bazilicii Nationale a Imaculatei Conceptii, cu o ora inainte de mesa de la ora 16.00 (21.00, ora Romaniei). Papa Francisc si-a inceput programul oficial de miercuri la Casa Alba, unde a fost primit cu onoruri de stat, ca lider al Vatican, si a participat la o intalnire privata cu presedintele Barack Obama. Pompa cu care a fost organizat evenimentul a constrastat cu persoana umila a Papei, care a strabatut Washingtonul la bordul unui automobil Fiat, in loc de SUV-urile sau limuzinele rezervate demnitarilor. Umilinta sa este una dintre calitatile admirate de Manuel si Simone Chavez, care s-au aflat printre cele aproximativ 50 de persoane care au venit la eveniment, impreuna cu alti enoriasi ai Bisericii Sf. Petru de la Waldorf, in Maryland, sa asiste la mesa.

"Este un papa foarte simplu, care urmeaza mult modelul lui Isus", a declarat Manuel Chavez, in varsta de 47 de ani. "El nu crede ca e Papa", a apreciat el.

Punctul culminant al mesei a fost canonizarea unui preot franciscan din secolul al XVIII-lea, Junipero Serra, care a raspandit crestinismul in California si a infiintat o serie de misiuni, de-a lungul coastei, considerate in continuare adevarate puncte de reper.

Insa Serra este inconjurat de o anumita controversa din cauza efectelor activitatii sale asupra populatiilor bastinase.

Papa Francisc l-a sanctificat insa pe Serra pentru zelul sau misionar, renuntand la cel de-al doilea miracol necesar, si l-a numit "un exemplu de sfintenie al universalitatii Bisericii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.