Cel putin 12 persoane au fost ucise luni, dupa ce un avion de vanatoare al armatei siriene s-a prabusit intr-o piata aglomerata din orasul rebel Ariha, in provincia Idleb (nord-vest), anunta un ONG, relateaza Reuters in pagina electronica.

Cele mai multe dintre vctime sunt civili care se aflau la sol, in acest oras cucerit de catre o coalitie a unor insurgenti islamisti, in mai, potrivit Obsrvatorului Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul in Marea Britanie, care monitorizeaza violentele in Siria. Alte numeroase persoane au fost ranite, potrivit aceleiasi surse.

Armata siriana nu a reactionat imediat dupa incident. Avionul militar a fost vazut anterior, intr-un raid in care a efectuat bombardamente in zona, vizata intensiv de catre fortele siriene in ultimele zile, a declarat o sursa rebela.

Cucerirea orasului Ariha le-a permis insurgentilor sa preia controlul asupra celei mai mari parti din provincia Idleb, o regiune care se invecineaza cu Turcia, dar si cu provincia Latakia, fieful presedintelui sirian Bashar al Assad, pe coasta Mediteranei. Armata a incercat sa opreasca avansul in zona al insurgentilor, care se apropie de zone de coasta afllate sub controlul Guvernului, la nord de capitala Damasc, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.