Zece miliardari s-au angajat sa-si doneze cel putin jumatate din averi unor cauze filantropice, alaturandu-se initiativei Giving Pledge, lansate in 2010 de catre Warren Buffett, Bill Gates si sotia sa Melinda, relateaza CNN Money.

Cei trei ii incurajeaza pe miliardari sa doneze, pentru ajutorarea saracilor, cel putin jumatate din bani fie in timpul vietii, fie prin testament. Grupul numara in prezent 137 de miliardari care provin din 14 tari. "Cand am lansat Giving Pledge, acum cativa ani, nu ne gandeam ca vom reusi sa reunim atat de multi oameni", declara marti Bill Gates, citat intr-un comunicat.

Printre cei zece miliardari care au semnat acest angajament se afla Judy Faulkner, fondatoarea si CEO Epic, o companie care vinde fise medicale electronice, a carei avere este estimata la 2,6 miliarde de dolari de catre Forbes si care s-a angajat sa doneze 99% din bani; Brad Keywell, un investitor de capitaluri de risc, si sotia sa Kim; Chobani, care detine o afacere cu iaurt si care are o avere estimata la 1,4 miliarde de dolari; Sir Ian Wood, un scotian care a facut o avere estimata la 1,7 miliarde de dolari, in industria petroliera, in Marea Nordului si Gordon Gund, un nevazator care conduce o firma de investitii in New Jersey, impreuna cu sotia sa Llura.

Numele a sase dintre noii semnatari - Keywell, Faulkner, Harold Grinspoon si Diane Troderman, Ruth si Bill Scott si Sherly Varkey - nu apareau anterior pe site-ul Giving Pledge, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.