Femeile care traiesc in "califatul" autoproclamat de Statul Islamic sunt supuse agresiunilor sexuale si sunt din ce in ce mai speriate sa isi paraseasca locuintele, a declarat un grup local de activisti.

Multe femei si fete tinere sunt obligate sa se casatoreasca cu militanti din cadrul gruparii Stat Islamic in Raqqa, oras sirian devenit capitala de facto a gruparii, si sunt ulterior batute si abuzate de sotii lor.

Grupul activist intitulat Raqqa este macelarita in tacere (RBSS) sustine ca universitatile au fost inchise de SI si femeilor le este interzis sa calatoreasca in alte zone pentru a studia. Intr-un raport publicat pe site-ul sau de Internet, grupul sustine ca membrii SI au inceput sa-si caute sotii dupa ce au incercuit orasul. Militantii au introdus o serie de masuri pentru a le forta pe femei sa se casatoreasca, interzicandu-le sa calatoreasca sau sa lucreze fara prezenta unui barbat din familie.

Abu Mohammed Hussam, unul dintre activistii RBSS care locuieste in afara orasului Raqqa, sustine ca femeile care se plimba singure sunt hartuite in mod constant. El afirma ca fete si femei cu varste cuprinse intre noua si 50 de ani sunt trimise in "centre de educatie" speciale pentru a invata Coranul si cum sa fie sotii bune.

Raportul RBSS pretinde ca membrii SI au profitat de familiile sarace oferindu-le bunuri si bani pentru a-si casatori fetele.

Hussam sustine ca a vorbit cu trei femei cu varste cuprinse intre 19 si 29 de ani care ar fi fost abuzate de membrii SI. Una dintre ele i-a spus ca a fost spitalizata dupa ce un combatant cu care a fost obligata sa se casatoreasca a abuzat-o sexual. "Unele femei sustin ca militantii straini sunt mai rai, ca monstrii. Unele dintre ele afirma ca li s-au cerut lucruri bizare. Ei cauta, de asemenea, sa se casatoreasca cu fete tinere", a declarat el pentru The Independent. Hussam afirma, de asemenea, ca militantii vor mai multe sotii si cauta in general femei care au fost rapite si sunt vandute ca sclave sexuale, scrie MEDIAFAX.

Raportul publicat de RBSS sustine ca teama de a fi atacate si agresate sexual le face pe femei sa nu isi mai paraseasca locuintele. "Toti acesti factori si circumstante mentionate mai sus le-au indus panica si teama fetelor si femeilor din Raqqa, ale caror case le-au devenit morminte", conchide documentul.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.