Noul rege Salman al Arabiei Saudite a declarat, vineri, in primul sau discurs ca nu va exista nicio schimbare in politica regatului dupa moartea predecesorului sau Abdallah si l-a numit prin decret pe Mohammed ben Nayef print mostenitor.

"Vom ramane, cu forta data de Allah, pe drumul drept pe care acest stat l-a urmat de la infiintarea sa de catre regele Abdel Aziz Ben Saud si de catre fiii lui care i-au succedat", a declarat regele, al carui discurs a fost transmis de televiziunea nationala. "Allah a vrut sa port aceasta mare responsabilitate", a declarat Salman, in varsta de 79 de ani, adaugand: "Ma rog la Allah sa imi acorde sprijin".

Totodata, regele l-a numit prin decret pe Mohammed ben Nayef print mostenitor si pe unul dintre fiii sai, Mohammed ben Salman, ministru al Apararii. Printul Mohammed ben Nayef, in varsta de 55 de ani, care ramane ministru de Interne, este considerat campionul luptei impotriva Al-Qaida, care a incercat sa il asasineze in 2009, scrie MEDIAFAX.

Printul crescut in umbra tatalui sau, printul Nayef, decedat in 2012 dupa ce a condus Ministerul de Interne timp de 37 de ani, era predestinat, prin formarea sa, sa ocupe postul de ministru de Interne. Numirea sa in calitate de print mostenitor marcheaza intrarea printilor de a doua generatie - nepotii regelui Abdel Aziz, fondatorul regatului saudit - in linia de succesiune.

Pana in prezent, doar fiii fondatorului dinastiei saudite i-au succedat la tron. La randul sau, noul ministru al Apararii Mohammed ben Salman va conduce si curtea regala, dupa ce a condus cabinetul tatalui sau in perioada in care acesta print mostenitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.