Israelul a testat pentru a doua oara, cu succes, vineri, sistemul Arrow 3, creat impreuna cu Statele Unite si menit sa intercepteze rachete balistice, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

"Un al doilea test, in zbor, al interceptorului (de tip) Arrow 3 a fost efectuat cu succes (...) deasupra Marii Mediterane" vineri dimineata, a precizat ministerul intr-un comunicat. "El a efectuat o traiectorie in afara atmosferei, in spatiu, conform planurilor", adauga aceeasi sursa.

Sistemul Arrow 3 (Hetz, in ebraica), testat prima data in februarie 2013, este alcatuit dintr-un radar, care detecteaza rachete si transmite informatii unui centru de control, care, la randul sau, declanseaza lansarea unei rachete, dupa ce analizeaza si calculeaza traiectoria rachetei balistice de interceptat, scrie MEDIAFAX.

El este finantat partial de catre Statele Unite, prin participarea constructorului de avioane Boeing.

Lansarea proiectului Arrow a avut loc in 1988, in cadrul programului antibalistic american cunoscut sub numele de "Razboiul Stelelor". Proiectul a fost accelerat dupa bombardarea teritoriului israelian cu rachete de tip Scud irakiene in timpul Primului Razboi din Golf, in 1991.

Israelul acuza Iranul ca vrea sa se doteze cu arma atomica si se teme ca ar putea echipa rachete balistice cu focoase nucleare, acuzatii respinse de catre Teheran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.