Filmele americane au devenit tot mai violente, motiv pentru care autoritatile americane au initiat o ancheta cu scopul de a determina daca cineastii de la Hollywood au o anumita responsabilitate fata de masacrele comise recent in Aurora (Colorado) si Newtown (Connecticut), scrie MEDIAFAX.

"In ceea ce priveste violenta armelor, trebuie sa ne asiguram ca aceasta sa nu fie glorificata, pentru ca povestile pe care le spuneti modeleaza privirea si viata copiilor nostri (...) Povestile pe care le spunem au o anumita importanta. Iar voi sunteti aceia care le povestesc mai frumos ca oricine altcineva de pe pamant. Cine are puteri mari are si responsabilitati mari", spunea Barack Obama, pe 26 noiembrie, in campusul studiourilor DreamWorks din Glendale, California, potrivit nouvelobs.com.

10 regizori faimosi si parerile lor despre violenta in filme

Dupa fiecare masacru american, NRA si Hollywoodul incep sa se acuze reciproc si sa se ascunda in spatelui celui de-al doilea si a celui de-al treilea amendament din Constitutia americana.

Este un fapt: violenta din filmele americane a crescut, potrivit unui studiu realizat de Ohio State University si Annenberg Public Policy Center din cadrul Universitatii Pennsylvania. Mai mult decat atat, scenele de violenta armata din filmele "PG-13" (nerecomandate minorilor sub 13 ani) s-au triplat din 1985, anul in care a fost introdusa incadrarea "PG-13". Acestea sunt in prezent la fel de violente ca filmele care au incadrarea "R" (interzise persoanelor sub 17 ani care nu sunt insotite de un adult) sau chiar mai violente.

Pe 16 ianuarie, la o luna dupa masacrul comis in Newtown, Barack Obama a solicitat Congresului sa deblocheze 10 milioane de dolari pentru Centers for Disease Control (CDC), principala agentie guvernamentala in domeniul sanatatii publice, pentru a finanta cercetarile despre "influenta jocurilor video si alte medii asupra violentei".



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.