Coreea de Nord a testat recent motorul unui dispozitiv cu raza lunga de actiune, a anuntat luni Institutul americano-coreean al Universitatii Hopkins, in baza unor imagini din satelit.

Natura exacta a motorului nu a putut fi identificata. Ar putea fi vorba despre un motor de la sistemul de propulsie de la al doilea etaj al rachetei nord-coreene de tip Unha-3 sau despre motorul celui de al doilea sau al treilea etaj al unui dispozitiv mai puternic, aflat in continuare in constructie, a precizat institutul pe site-ul sau de Internet, 38 North.

Analiza imaginilor arata ca testul s-a desfasurat in perioada 25-30 august in poligonul de lansare de sateliti de la Sohae, cunoscut si sub numele Tongchan-ri, scrie MEDIAFAX.

De pe poligonul de la Sohae, situat in apropiere de coastele de nord-vest ale tarii, a fost lansata cu succes o racheta cu raza lunga de actiune de tip Unha-3 in decembrie, un tir condamnat de catre Occident, care l-a considerat drept un test deghizat de racheta balistica cu raza lunga de actiune, interzis de rezolutiile ONU.

In urma acestei lansari si a unui nou test nuclear efectuat in februarie, Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a inasprit sanctiunile impotriva regimului comunist.

Imagini din satelit au aratat deja, la sfarsitul lunii august, ca Phenianul s-a lansat intr-un nou program de constructii de anvergura in poligonul de la Sohae.

Lucrarile ar cuprinde construirea unei rampe de lansare pentru testarea unor rachete balistice mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.