Guvernele din Cipru, Grecia si Portugalia, grav afectate de criza, ofera vize in regim de urgenta chinezilor bogati care vor sa cumpere proprietati scumpe, iar Spania este pe cale sa adopte o strategie similara, in incercarea de a sustine piata imobiliara.

Potrivit brokerilor imobiliari, sansa de a cumpara o proprietate la un pret scazut in sudul Europei si obtinerea unei asa-numite "vize de aur" este oferita in special investitorilor chinezi.

"Bogatii din China sunt atrasi de proprietati. Cu doar o jumatate de milion de euro, investitorii chinezi avuti vor obtine un randament bun al plasamentului si in acelasi timp se vor bucura de o serie de beneficii in UE pe care nu le au in China", a declarat Nuno Durao, partner la compania Irglux, divizie a agentiei imobiliare Fine&Country in Cascais, Portugalia.

Sudul Europei este cea mai recenta tinta a cumparatorilor chinezi, care din 2010 au facut achizitii din Vancouver si pana la Londra, odata cu cresterea averilor lor, in timp ce guvernul de la Beijing a intensificat in ultimii trei ani masurile de prevenire a cresterii preturilor pe piata imobiliara din China, scrie MEDIAFAX.

Cipru, Portugalia si Grecia sunt de mare interes pentru noii imbogatiti din Asia, potrivit SouFun Holdings, proprietarul celui mai mare site imobiliar din China si organizatorul de calatorii in strainatate pentru chinezii aflati in cautare de proprietati ieftine si a sansei de a trai in Uniunea Europeana.

Grecia si Cipru ofera, in regim de urgenta, vize speciale pentru achizitia de proprietati in valoare de minim 250.000 de euro, respectiv 300.000 de euro. In Portugalia, pretul minim pentru a beneficia de aceasta facilitate este de 500.000 de euro.

Unele tari bogate din Europa acorda la randul lor vize speciale de rezidentainvestitorilor, dar solicita un nivel mai mare al investitiilor, care nu implica neaparat proprietati imobiliare. Marea Britanie, de exemplu, acorda vize speciale persoanelor care investesc in tara cel putin 1 milion de lire sterline (1,6 milioane dolari).

Citeste si:
Patru țări din UE vor mai multe controale la culoarele de...
Patru țări din UE vor mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.