Aproximativ 20 de persoane, inclusiv trei politisti, au fost ranite marti seara, in confruntari, in fata sediului Parlamentului bulgar, asediat de manifestanti, in momentul in care politia a incercat sa extraga deputati si ministri din cladire, potrivit unor surse spitalicesti, relateaza AFP.

Saptesprezece persoane, inclusiv trei politisti, au fost primite la doua spitale din Sofia, iar mai multi manifestanti au primit ingrijiri la fata locului, au anuntat miercuri aceste doua institutii.

Potrivit MEDIAFAX, aproximativ 2.000 de manifestanti, potrivit unui jurnalist AFP, au inconjurat sediul Parlamentului marti dupa-amiaza, in timp ce trei comisii lucrau la o revizuire a bugetului pentru 2013.

Marti seara tarziu, politia a incercat sa evacueze o parte a celor 109 persoane blocate in cladire, insa autobuzul adus in acest scop a fost atacat cu pietre de catre manifestanti, care i-au spart geamurile.

Abia miercuri, la ora locala 3.30 (3.30, ora Romaniei), politia a indepartat o baricada improvizata de catre manifestanti, permitand trecerea mai multor camionete in care se aflau deputati si ministri.

O ora mai tarziu, toate persoanele blocate in Parlament au putut sa paraseasca cladirea.

O reuniune a Parlamentului prevazuta miercuri a fost anulata. Guvernul de tehnocrati condus de catre Plamen Oresarski urma sa se reuneasca miercuri inainte de pranz, o sedinta prevazuta de mai mult timp, fara legatura cu evenimentele din noaptea de marti spre miercuri.

Aceste confruntari au avut loc in a 40-a zi de manifestatii antiguvernamentale, zilnice, la Sofia. Manifestantii protesteaza fata de "oligarhia" care conduce, in opinia lor, tara si reclama, de la inceputul miscarii de protest, demisia Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.