Venezuela a ordonat marti inchiderea frontierelor si sporirea securitatii inainte de alegerile prezidentiale de duminica, dupa ce a denuntat un complot american pentru asasinarea presedintelui interimar Nicolas Maduro.

Autoritatile vor exercita un "control strict al deplasarilor la frontiera a persoanelor, vehiculelor si marfurilor pe cale terestra", a anuntat ministrul venezuelean de Interne Nestor Reverol.

Alegerile de duminica sunt organizate in urma mortii presedintelui Hugo Chavez, decedat la 5 martie din cauza cancerului. Maduro, care a fost desemnat succesorul sau, este favoritul scrutinului, in fata liderului opozitiei Henrique Capriles. Guvernul de la Caracas ia de obicei decizia de a inchide frontierele cu Brazilia si Columbia, insa doar inainte de scrutinul prezidential.

Masura, care va ramane in vigoare pana luni dimineata, intervine in timp ce Maduro a acuzat recent fosti diplomati americani ca au angajat asasini din "dreapta salvadoriana" care ar fi, conform acestuia, deja in Venezuela pentru a il asasina.

Inchiderea frontierelor a fost adoptata din cauza raporturilor serviciilor secrete care prezentau "elemente generatoare de violenta" cautand sa "creeze un climat de destabilizare", a continuat Reverol, care a anuntat inceperea cautarilor pentru descoperirea persoanelor intrate ilegal pe teritoriul tarii, scrie MEDIAFAX.

Presedintele de stanga din Salvador, Mauricio Funes, a declarat marti ca a solicitat deschiderea unei anchete in legatura cu membrii dreptei. "Putem cel putin sa investigam plangerea" lui Maduro.

Un dispozitiv special de 125.000 de membri ai fortei publice este de asemenea prevazut sa supravegheze mai ales cele 13.600 birouri de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.