Washingtonul nu a fost afectat de furtuna, asa cum se astepta, ci de un alt eveniment care a luat Congresul prin surpriza, si anume un discurs de peste 12 ore si 52 de minute al senatorului Rand Paul.

In picioare, in fata unei sali aproape goale, republicanul a protestat fata de lipsa de transparenta a administratiei Barack Obama in privinta programului secret de asasinate cu tinta precisa cu ajutorul avioanelor fara pilot si eventuala utilizare a acestora pe teritoriul american.

Senatul i-a oferit cea mai eficienta dintre platforme.

Regulamentul le permite oratorilor sa pastreze cuvantul pana la epuizare, chiar daca ceilalti 99 de senatori vor sa il intrerupa.

Pentru a-l intrerupe, democratii trebuie sa depuna o motiune care le va permite, dupa doua zile, sa organizeze un vot in care vor fi necesare 60 de voturi din totalul de 100.

Miercuri dimineata, la ora 11.47 (18.47 ora Romaniei) Rand Paul anunta: "Ma ridica astazi pentru a incepe obstructia in privinta nominalizarii lui John Brennan la CIA. Voi vorbi pana cand nu voi mai putea vorbi".

Un dosar gros se afla pe pupitrul sau, iar el citea note, articole de pe Wired.com, intrerupte de reflectii improvizate si repetate.

Maratonul verbal face parte din folclorul senatorial. In 2010, Bernie Sanders a sustinut un discurs de opt ore si jumatate impotriva scaderii impozitelor.

Acesta a fost insa un nimic in comparatie cu detinatorul recordului, Strom Thurmond, care a aparat segregarea rasiala timp de 24 de ore si 18 minute in 1957, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.