Un barbat urmarit de autoritatile din California, dupa ce a atacat mai multi soferi pe strada sa dupa metoda "car-jacking", a ucis trei persoane dupa care s-a sinucis.

Cel putin alte doua persoane au fost ranite in timp ce barbatul tragea la intamplare asupra altor vehicule, inainte de a se sinucide cu arma pe care o avea asupra lui, in apropierea orasului Orange, la sud de Los Angeles, marti dimineata.

Suspectul a fost identificat ca fiind un tanar in varsta de 20 de ani, Ali Syed, fara cazier judiciar, care locuia cu parintii si mergea la un colegiu din regiune.

In total, ii sunt atribuite trei victime si cinci tentative de crima. O ancheta a fost deschisa pentru a se stabili motivele atacului, a anuntat purtatorul de cuvant al politiei din Orange, Jim Amormino, in cadrul unei conferinte de presa, scrie MEDIAFAX.

El l-a descris pe Syed drept "o persoana destul de solitara (care) nu avea prea multi prieteni".

"La fiecare car-jacking, au fost focuri de arma", a precizat Jim Amormino.

"Car-jacking" desemneaza furtul de vehicule prin folosirea violentei, in general sub amenintarea unei arme.

Intr-unul dintre aceste furturi, suspectul a coborat din vehicul si a atacat un sofer de BMW.

"El i-a ordonat sa iasa din vehicul, l-a impins pe marginea strazii si l-a executat", a precizat Anthony Bertagna, de la brigada de politie din Santa Ana, un oras vecin.

Prima victima a fost o femeie in Ladera Ranch, putin mai spre sud, gasita moarta la domiciliul lui Syed. Anchetatorii incearca sa o identifice pe femeie, necunoscuta familiei din Syed. Vecinii au declarat ca au auzit focuri de arma, apoi au vazut suspectul fugind la volanul unui vehicul SUV. "Incidente multiple" s-au produs apoi dupa ce barbatul s-a indreptat pe autostrada catre nord.

Urmarirea a inceput in Orange, imediat ce politia l-a localizat pe tanar. In acest oras, suspectul a "oprit masina, a iesit si s-a impuscat", a povestit Jim Amormino. Cel putin alte doua persoane au fost ranite pe drum, in timp ce tanarul tragea la intamplare, in special al Tustin, la sud-est de Los Angeles.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.