Poarta de la intrare in Timisoara care a omorat un om nu a cazut doar din cauza vantului, ci din cauza unei bucati de acoperis care a lovit constructia. Aceasta este teoria lui Catalin Iapa, consilierul personal al primarului Timisoarei. El a postat pe Facebook si cateva fotografii prin care argumenteaza aceasta ipoteza.

Iata postarea integrala de pe pagina de Facebook a consilierului primarului Timisoarei.

Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% ca pana la ea au ajuns bucati de acoperis aduse de vant! Foarte probabil, din filmare si din poze, sa fi fost si lovita de bucatile de acoperis aduse de vant! Fac aceasta postare cu parere de rau pentru nefericitul eveniment, si constient ca acum nu se poate da timpul inapoi pentru a fi evitat si in acelasi timp crezand cu tarie ca o ancheta facuta de specialisti e obligatorie. Am postat astazi pentru ca, pana la finalizarea anchetei, e important ca daca exista argumente concrete sau anumite dovezi e bine ca publicul sa le stie”, a scris Catalin Iapa, pe Facebook.

El a adaugat bazandu-se se pe presupozitiile sale ca „poarta a fost lovita de un acoperis inainte de a pica”, scrie Digi24.ro.

"Imediat am mers acolo sa vad daca mai e ramas ceva in jur si am gasit bucati de acoperis pe o suprafata foarte mare atat inaintea portii cat si dupa poarta. Am facut poze si filmari si puteti vedea si dumneavoastra. Am gasit pe internet poza facuta din timpul descarcerarii si se vede clar in partea stanga a pozei, sub poarta picata, o bucata de acoperis alba. Este o poza in care apare concomitent stalpul cazut la pamant si o bucata de acoperis foarte aproape de el, la nici 10 metri”, adauga el.

In poza cu stalpul cazut la pamant (cea in care apar numele oraselor infratite) se vede cum partea de jos nu pare a fi afectata/lovita, in schimb partea de sus e toata sparta ca si cum ar fi fost lovita. Aici s-ar putea sa fi lovit bucata de acoperis in poarta. In ultima poza a postarii apare o cladire in constructie cu o macara rupta efectiv de vantul de la furtuna. Cladirea e a treia pe partea stanga cum se intra in Timisoara, dupa restaurantul Moteletul si Hotelul Moteletul. Faptul ca vantul a rupt aceasta macara, proiectata sa suporte forte foarte mari, indica ce putere a avut in aceasta zona in timpul furtunii”, mai spune el.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.