Medicii oftalmologi din SUA s-au asteptat ca multi pacienti sa le treaca pragul in urma eclipsei de soare, insa, din fericire unele spitale au inregistrat performanta de a nu avea raportat niciun caz de tulburari de vedere.

Un barbat s-a prezentat la un spital din New York cu probleme la nivelul retinei, dupa ce a crezut ca poate urmari in siguranta eclipsa de soare printr-o gaura pe care a facut-o intr-o punga de gunoi, relateaza Reuters.

Insa, majoritatea semnelor arata ca oamenii au respectat sfaturile specialistilor potrivit carora nu este indicat sa priveasca direct spre soare fara protectie speciala pentru ochi, scrie digi24.ro.

"Sunt cam uimit pana acum ca nu am examinat pe nimeni care are daune",
a declarat dr. M. Edward Wilson, de la Institutul Storm Eye din Carolina de Sud.

Insa, la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville s-au prezentat sapte persoane ingrijorate ca au probleme de vedere dupa ce au urmarit eclipsa, sustine dr. Shriji Patel.

Expunerea directa la radiatia ultravioleta a soarelui, chiar si pentru o fractiune de minut, poate fi suficienta pentru a coplesi celulele fotoreceptorului care acopera fundul ochiului. Printre simptome se numara vederea incetosata la putin timp de la expunere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.