Milioane de americani asteapta ziua de 21 august, cand va incepe eclipsa totala de soare, un spectacol rar ce poate fi observat in 14 state americane, din Oregon si pana in Carolina de Sud. 

Eclipsa totala este vizibila doar pe o fasie ingusta de pe suprafata Pamantului, de aproximativ 270 de metri, unde conul de umbra cade pe planeta. Persoanele care se afla in zonele cu jumatate de umbra vor vedea o eclipsa partiala, deoarece Luna blocheaza doar partial discul Soarelui.

Eclipsa totala de Soare din 21 august va putea fi vazuta in 14 state americane. Fenomenul poate fi admirat si sub forma unei eclipse solare partiale, in mai multe regiuni din Europa, Africa si America de Sud, informeaza Agerpres.ro.

Fenomenul poate sa dureze pana la 7 minute si 30 de secunde, durata lui fiind influentata, printre altele, si de diametrele aparente ale Lunii si Soarelui si de distantele lor fata de Terra.

Eclipsa poate fi admirata si din Portugalia, Spania, vestul Frantei si Marii Britanii, ca o eclipsa partiala. In Lisabona se va vedea doar o cincime din discul solar acoperit de Luna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.