Zeci de tei seculari au fost sacrificati in Corabia, judetul Olt, pentru montarea bordurilor. Arborii au fost pur si simplu decupati de muncitori, pentru a face loc bordurilor de ciment.

Muncitorii care lucreaza la asfaltarea strazilor au ciopartit arborii la radacina si, in unele locuri chiar pana la coroana, pentru a monta bordurile de pe marginea drumului, scrie Digi24.ro.

Explicatia muncitorilor: copacii au fost sacrificati pentru ca proiectul de asfaltare sa poata fi respectat.

In numele modernizarii, 10 copaci au fost scosi din radacini, iar alti 10 au fost ciopartiti. Locuitorilor nu le vine sa creada ca arborii, unii vechi de 100 de ani, au fost sacrificati pentru montarea unor borduri de beton.

Confruntata cu nemultumirea localnicilor, Primaria care a comandat asfaltarea se apara, spunand ca distrugerea teilor a fost un rau necesar.

Ba putea sa le impuna. Ori sa-i taie, ori sa-i lase la locul lor si nu mai faceam trotuar, pentru ca sunt tei batrani si fac probleme...”, a declarat Dan Olteanu, purtator de cuvant al Primariei Corabia, pentru sursa citata.

Mai multi cetateni au facut deja reclamatii la garda de Mediu Olt care va deschide o ancheta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.