Ambasadorul Hans Klemm a felicitat initiativ autoritatilor romane de a achizitiona sapte sisteme de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM), de tipul PATRIOT. 

Ambasadorul a vorbit in cadrul intalnirii de miercuri, la sediul MApN, dintre Hans Klemm si ministrul Apararii nationale, Adrian Tutuianu.

"Agenda discutiilor a inclus continuarea si aprofundarea unor teme de interes comun, precum evolutia relatiilor bilaterale intre cele doua armate, Parteneriatul Strategic Romania — SUA si necesitatea consolidarii cooperarii in regiune", informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN), potrivit agerpres.ro.

Adrian Tutuianu a reiterat parteneriatul solid dintre cele doua state, punand accent pe numarul din ce in ce mai mare al exercitiilor practicate de cei doi aliati in regiune, dar si stadiul implementarii masurilor adoptate in urma Summit-ului de la Varsovia.

Ministrul si-a exprimat aprecierea fata de angajamentul SUA de asigurare a stabilitatii si securitatii in regiunea Marii Negre, prin intarirea masurilor de descurajare si aparare.

"Cu aceasta ocazie, ambasadorul Klemm a felicitat autoritatile romane in contextul anuntului facut de Agentia de Cooperare pentru Aparare si Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achizitie a sapte sisteme de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configuratia 3 plus. Ministrul Adrian Tutuianu a exprimat convingerea ca realizarea acestui program va intari capacitatea de aparare a Romaniei, va consolida flancul estic al Aliantei si va dezvolta si consolida Parteneriatul Strategic dintre Romania si SUA", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.