Expertii in tehnologie preconizeaza ca in 2040, computerele vor folosi mai multa energie electrica decat va putea genera intreaga omenire, infomeaza The Sun.

Pe scurt, acest lucru ar semnifica ca omenirea se va gasi in imposibilitatea de a alimenta sistemele care o tin in viata, noteaza Gandul.

Potrivit unui studiu realizat ascociatie tehnica ”Semiconductor Industry Association”, aceasta societate depndenta de computere va ramane fara energie electrica pana in 2040, scrie descopera.ro.

"Societatea dependenta de computere nu va fi sustenabila dupa 2040, atunci cand energia necesara pentru calculatoare va depasi productia de energie estimata de pe glob"
, relateaza autorii studiului.

"Autoturismele fara sofer si medicina personalizata impreuna cu nenumarate alte aplicatii ale sistemelor inteligente sunt la orizont, si pentru dezvolatarea acestora va fi nevoie de noi tehnologii care sa consume mult mai putin”, au mai specificat reprezentantii ”Semiconductor Industry Association”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.