Este cunoscut faptul ca majoritatea persoanelor roscate natural, au pielea alba si pistrui si se spune ca aceste trasaturi cresc riscul aparitiei cancerului de piele. Noile cercetari au descoperit potentialul factor care contribuie la dezvoltarea melanomului.

Persoanele cu parul roscat au in ADN-ul lor doua copii ale unei gene particulare, gena MC1R, aceasta fiind relationata cu producerea de melanina, proteina din piele care ne protejeaza de razele UV. Astfel, persoanele care au aceasta gena pot avea un risc crescut de dezvoltare a cancerului de piele, scrie descopera.ro.

Oamenii de stiinta au aratat ca, desi multe persoane nu prezinta particularitatile unui par roscat, si acestea prezinta in compozitia ADN-lui lor o copie a genei care creste riscul dezvoltarii cancerului de piele, scrie iflscience.com.

''Toate persoanele, nu numai cei cu tenul palid, ar trebui sa se protejeze de soare. Este cunoscut faptul ca persoanele cu parul roscat sunt predispuse sa formeze cancer de piele, dar acum este pentru prima oara cand a fost dovedit ca genele au legatura cu diferitele forme de cancer'', sustine doctorul David Adams, liderul studiului.

In concluzie, acest lucru implica faptul ca toate persoanele care transporta aceasta gena in ADN este supusa aceluiasi risc de a dezvolta cancer de piele, nu doar persoanele roscate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.