Studiile anterioare au sugerat ca femeile au nevoie de mai mult somn intrucat creierul lor este "mai complex" decat cel al barbatilor. Iata ce a relevat un studiu condus de cercetatorii de la Max Planck din Munchen.

Dupa ce au analizat obiceiurile legate de somn si odihna ale unui grup de 160 de adulti pentru a se stabili modul in care somnul afecteaza capacitatea intelectuala, cercetatorii au ajuns la concluzia potrivit careia valorile IQ-ului cresteau atunci cand femeile beneficiau de un somn profund. In cazul barbatilor, rezultatele au aratat cum creierul isi recapata forta chiar si atunci cand acestia doar atipesc.

Cercetatorii au monitorizat modelele de somn, precum si modul in care erau realizate testele de inteligenta, pentru a se evalua rationamentul si abilitatea de rezolvare a problemelor, folosind totodata programele de somn ale fiecaruia si realizand calcule in asa fel incat sa obtina anumite corelari intre obiceiurile de odihna si gen, scrie Daily Mail.

Femeile, intrucat sunt mai flexibile, intreprind mai multe lucruri deodata, folosindu-si creierul mai mult, au nevoie de mai multa odihna, noteaza descopera.ro.

„Rezultatele cercetarii noastre demonstreaza ca legatura dintre calitatea somnului si inteligenta este mult mai complexa decat am fi crezut”, a declarat profesorul Martin Dresler, unul dintre conducatorii cercetarii, citat de The Independent.

In concluzie, un somn bun ajuta la stimularea creierului in cazul femeilor, in timp ce un pui de somn are acelasi efect asupra barbatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.