Oamenii de stiinta din Suedia lucreaza la un "leac" pentru pedofilie, studiul acestora bazandu-se pe un medicament care perturba testosteronul, noteaza Descopera.

”Pedofilii sunt atrasi sexual de copii, dar ei pot sau nu sa actioneze conform pornirilor proprii. De fapt, experienta mea indica faptul ca cele mai multe dintre persoanele care abuzeaza de copii nu sunt pedofili”, a declarat Belinda Winder, profesor de Psihologie si Sef al Departamentului de Cercetare a Infractiunilor sexuale si Criminalitatii la Universitatea Nottingham Trent (Marea Britanie).

Un studiu condus de Katarina Alanko a analizat intrebarea daca pedofilia poate fi mostenita. Rezultatele au aratat ca aproximativ 5% dintre barbatii participanti la studiu au realizat abuzuri impotriva copiilor.

”Persoanele care savarsesc infractiuni impotriva copiilor, in experienta mea, sunt (mai ales) barbatii care sunt obsedati de sex si sunt in cautarea unei victime sexuale, indiferent de varsta”, a adaugat Winder.

Cercetarea realizata la Universitatea Nottingham Trent a analizat daca vreun medicament a fost de ajutor infractorilor sexuali care au luptat cu obsesia lor. S-a constatat ca in timp ce peste 90% dintre ei au comis infractiuni impotriva copiilor, cei mai multi dintre ei au abuzat, de asemenea si adulti. Victimele au inclus atat barbati, cat si femei. Acesti agresori vor cauta orice oportunitate posibila pentru satisfactia sexuala si, din pacate, copiii sunt adesea mai vulnerabili si reprezinta o ”prada” mai usoara, potrivit Descopera.

Cei mai multi pedofili nu actioneaza dupa propriile porniri, conform Descopera.

”Multi cercetatori cred ca pedofilia este o orientare sexuala (cum ar fi heterosexualitatea) mai degraba decat o tulburare psihosexuala sau boala. Indiferent care este, e foarte dificil pentru oameni sa traiasca cu aceasta tulburare. Sa descoperi la pubertate ca preferinta ta sexuala se accentueaza pentru copii, este de obicei o realizare inspaimantatoare si deprimanta”, a declarat Belinda Winder.

Citeste si:
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România...
Patronatul Producătorilor...

Potrivit lui Winder, unui adolescent de 13-14 ani, care isi constientizeaza atractia sexuala neobisnuita, ii este extrem de incomod sa vorbeasca cu parintii despre sex, ce sa mai vorbim despre a le spune ca este pedofil.

”Ceea ce trebuie sa facem, ca societate, este sa intelegem ca unii oameni sunt atrasi sexual de copii. Mai mult decat atat, trebuie sa intelegem ca aceasta atractie pentru copii nu aduce cu sine o dorinta incontrolabila de a-si forta atentia sexuala asupra copiilor”, explica Winder.

In calitate de lider cercetator in evaluarea utilizarii acestor tipuri de medicamente in serviciul penitenciar din Marea Britanie, Belinda Winder afirma ca aceste medicamente nu reduc obsesia sexuala a oamenilor.

Medicamentele par sa functioneze bine ca un instrument de prevenire.
Este, de asemenea, important ca acestea sa fie oferite in paralel cu un tratament psihologic pentru a ajuta in continuare oamenii sa-si controleze pornirile, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Firea: Pe Orban îl interesează drepturile pedofililor, NU...
Firea, despre începutul...

”Cu toate ca medicamentele oferite infractorilor sexuali le controleaza impulsurile, ele nu pot fi un remediu pentru pedofilie. Dupa cum deja s-a descris, cei mai multi oameni care savarsesc infractiuni impotriva copiilor nu sunt pedofili”, afirma Belinda Winder.

Cei mai multi pedofili sunt perfect capabili sa-si controleze pornirile si sa inteleaga daunele pe care le pot provoca unui copil abuzat sexual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.