Cercetatorii britanici de la Centrul de Cercetare a Cancerului au descoperit afectiunea care sta in spatele cresterii numarului de cazuri de cancer uterin.

Cercetatorii sustin ca obezitatea, o afectiune aflata in plina expansiune la nivel mondial, sta in spatele cresterii numarului de cazuri de cancer uterin.

In cadrul acestei cercetari au fost luate in calcul cazurile de cancer intrauterin aparute in ultimii 20 de ani in Marea Britanie. Cifrele arata ca numarul bolnavilor a crescut de la 4.800 in anii 1990, la 9.000 de cazuri noi pe an in prezent.

Astfel, in Regatul Unit, peste 2.000 de persoane mor anual din pricina cancerului uterin, potrivit Gandul.

Raspandirea obezitatii la nivel mondial atrage atentia cercetatorilor, deoarece acestia au evidentiat pericolele la care supraponderabilitatea expune oamenii, in special femeile.

"Cresterea numarului de cazuri de cancer uterin trage un semnal de alarma. Nu stim toate motivele acestei cresteri. Totusi, aproape o treime dintre acestea sunt legate de suprapondere si nu este de mirare ca apar tot mai multe imbolnaviri uterine, de vreme ce obezitatea castiga teren la nivel mondial", a explicat Jonathan Landermann, directorul Centrului Britanic de Cercetare a Cancerului.

Oamenii de stiinta au precizat ca vor continua cercetarile, pentru a identifica procesul prin care kilogramele in plus pot cauza cancerul. Descoperirile actuale arata ca supraponderea creste riscul de dezvoltare a cancerului prin producerea de hormoni si aparitia factorilor care incurajeaza diviziunea celulara, scrie MEDIAFAX.

"Obezitatea este asociata diferitelor tipuri de cancer si este unul dintre factorii decisivi in combaterea aparitiei acestei boli, dupa fumat", a explicat Julie Sharp, purtator de cuvant al centrului britanic.

Nu exista masuri garantate de prevenire a cancerului, insa mentinerea unei greutati corporale optime poate ajuta in acest sens, avand, totodata, si alte efecte benefice asupra organismului uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.