Barbatii regreta cel mai adesea ca nu au facut sex cu mai multe persoane, in timp ce femeile regreta in mod frecvent faptul ca au facut sex cu un partener nepotrivit, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de cercetatorii americani, informeaza Reuters.

Studiul, realizat de Universitatea Texas in colaborare cu Universitatea California din Los Angeles, a fost efectuat pentru a arata ca sentimentul de regret face parte din procesul evolutiv atunci cand vine vorba de functia de reproductie, au precizat, luni, cercetatorii americani.

"Pentru barbati, de-a lungul istoriei evolutive, fiecare sansa pierduta de a face sex cu o noua partenera reprezinta potential o oportunitate pierduta de a se reproduce - o pierdere costisitoare din perspectiva evolutiva", a spus Martie Haselton, profesor de psihologie sociala la UCLA, care a lucrat la acest studiu, transmite MEDIAFAX.

Cele trei regrete principale ale barbatilor sunt urmatoarele: "faptul ca ai fost prea timid pentru a intra in vorba cu o posibila partenera", "faptul ca nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci cand erai tanar" si "faptul ca nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci cand erai celibatar".

Principalele regrete pentru femei sunt urmatoarele: "pierderea virginitatii cu un partener nepotrivit", "inselarea partenerului actual sau al unui partener trecut" si "faptul ca au facut sex prea devreme dupa inceperea unei relatii".

"Consecintele sexului ocazional erau mult mai mari pentru femei decat pentru barbati si acest fapt a generat probabil o serie de reactii emotionale asociate legaturilor sexuale care exista si in zilele noastre", a spus Martie Haselton.

Mai multe femei decat barbati au declarat ca "faptul de a fi facut sex cu un partener neatractiv" reprezinta cel mai mare regret al lor.

Aceasta analiza a fost realizata pe baza a trei studii anterioare, realizate pe un esantion de 25.000 de persoane. Rezultatele studiului au fost publicate in revista academica americana Archives of Sexual Behavior.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.