Specia de broaste denumita in onoarea naturalistului Charles Darwin a fost declarata in mod oficial disparuta de pe Terra, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca extinctia ei a fost cauzata de o maladie de piele mortala pentru amfibieni.

Broscutele Darwin au primit numele "parintelui teoriei evolutioniste", care le-a descoperit in 1834 in Chile, in timpul calatoriei sale in jurul lumii la bordul vasului HMS Beagle.

Ele se remarcau prin faptul ca reuseau sa scape de pradatori adoptand infatisarea unor frunze uscate si prin faptul ca masculii isi transportau puii in interiorul sacilor vocali.

Oamenii de stiinta cred ca broscutele Darwin nordice, una dintre cele doua ramuri din aceasta specie, au disparut din cauza unei ciuperci, chytridiomycosis, care le infecteaza pielea. Numarul exemplarelor din subspecia sudica a scazut la randul sau in mod dramatic, scrie MEDIAFAX.

Un studiu despre raspandirea acestei boli, realizat de cercetatorii de la Zoological Society of London (ZSL) si de la Universitatea Andres Bello din Chile, a descoperit faptul ca pierderea habitatului a contribuit la declinul speciei, insa acest factor nu ar putut sa cauzeze singur extinctia acesteia.

Studiul a fost publicat pe internet, miercuri, in revista stiintifica PLOS ONE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.