Japonia a cunoscut o noua zi de canicula, luni, cu un record de temperatura, dupa un weekend foarte calduros in care cel putin noua persoane au decedat din cauza temperaturilor ridicate.

Mercurul a atins 41 de grade Celsius, luni, la Shimanto, pe insula meridionala Shikoku, a anuntat Agentia de meteorologie a Japoniei, adica cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata in arhipelag.

Temperatura a depasit 40 de grade in mai multe regiuni ale Japoniei, tara deasupra careia stationeaza un imens anticiclon care acopera, de asemenea, o parte din China, scrie MEDIAFAX.

Agentia a avertizat ca mercurul ar putea sa depaseasca luni 35 de grade in 38 dintre cele 47 de prefecturi ale Japoniei, inclusiv la Tokyo. In absenta totala a vantului, caldura resimtita a fost mult mai ridicata, mai ales in marile orase.

Agentia a indemnat din nou populatia sa fie prudenta, sa bea apa cu regularitate si sa stea cat mai mult in locuri cu temperaturi agreabile.

Postul public de televiziune NHK a anuntat luni ca cel putin cinci persoane au murit de insolatie in timpul weekendului, la Tokyo. In plus, cel putin patru persoane au murit sambata si duminica, potrivit unui calcul al AFP efectuat pe baza unor informatii obtinute de la autoritati si relatari ale presei.

Conform NHK, un total de 68 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate doar in Tokyo incepand din 6 iulie, data la care sezonul ploios a cedat locul caldurii. Sute de persoane sunt spitalizate in fiecare zi pentru cateva ore din cauza caniculei, uneori grupuri intregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane in varsta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.