Lipsa instinctului matern ar putea fi legata de existenta unui coeficient de inteligenta mare, scrie Huffington Post.

Satoshi Kanazawa a publicat recent un studiu care a examinat legatura dintre inteligenta si instinctul matern. Conform rezultatelor acestuia, cu cat coeficientul de inteligenta al unei femei este mai mare, cu atat este mai putin dornica sa aiba copii.

Conform cartii sale: "The Intelligence Paradox: Why Intelligent Choices isn't always the Smart One", Kanazawa crede ca femeile inteligente sunt predispuse unei vieti fara sot si fara copii.

"Coeficientul mediu de inteligenta al femeilor care-si traiesc viata fara copii este 105.3. Daca introducem in ecuatie si femeile care au devenit mame, atunci coeficientul de inteligenta mediu scade la 101.7", scrie Kanazaya.

Unii experti cred insa ca si daca statisticile oferite de Kanazawa sunt adevarate, coeficientul de inteligenta nu este intotdeauna cea mai relevanta metoda de a testa inteligenta unei persoane. Kanazawa in sine este un generator de controverse, din moment ce in trecut a publicat un studiu care incerca sa demonstreze ca femeile de culoare sunt mai putiun atragatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.