La o zi dupa ce Evenimentul zilei a incheiat prezentarea unor documente secrete din perioada comunista, Mircea Lucescu, antrenorul echipei Sahtior Donetk, confirma teoria racolarilor de jucatori si imixtiunile politice in viata cluburilor de fotbal din acea vreme.

Fostul selectioner a acordat un interviu cotidianului Gazeta de Sud, in care a marturisit faptul ca, Valentin Ceausescu a urmarit sa-l indeparteze din tara pentru a destabiliza echipa Dinamo, antrenata de Mircea Lucescu intre 1985 si 1990.

"Oamenii ma aclamau"

"Valentin Ceausescu mi-a cerut de doua ori sa fug din Romania! El voia sa ramana in fotbal doar Steaua, ca era echipa familiei! Mi-am facut la Dinamo o echipa puternica si competitiva, dar nu puteam sa castig campionatul din cauza Stelei, desi meritam si aveam valoare. In 1990, a disparut Ceausescu si astfel am putut sa obtin eventul, apoi am plecat de la Dinamo", a spus actualul antrenor al echipei Sahtior.

Lucescu sustine ca era foarte popular in perioada cand a antrenat echipa nationala a Romaniei, motiv pentru care a intrat in dizgratia familiei Ceausescu.