Competitia se afla sub egida federatiilor de specialitate din Romania si Bulgaria si este organizata de catre Yacht Club Romania, cu sprijinul Pontos Sailing Club Varna si participarea ucrainenilor de la Odessa International Yacht Club.

Cele peste 40 de ambarcatiuni vor fi impartite in doua categorii, prima care va cuprinde veliere cu o lungime de pana la 11 metri si cea de-a doua – cele cu o lungime de peste 11 metri. Se va realiza si un clasament general in care se vor regasi toate ambarcatiunile, insa fiecare echipaj va beneficia de un coeficient de handicap pentru ca dotarile vaselor sa nu conteze, ci doar priceperea concurentilor. Valoarea totala a premiilor este de 10.500 de euro.

Printre detinatorii de yachturi care au primit invitatii pentru a participa la prima Regata internationala de pe Marea Neagra se afla si George Copos. Actionarul Rapidului este posesorul a doua ambarcatiuni marca Jenneau, ultima dintre ele fiind achizitionata cu aproximativ un milion de euro, si va participa in competitia cuterelor mari.

Un yacht bun poate fi cumparat cu cateva sute de mii de euro, dar si cu peste un milion, sumele variind in functie de lungime, dotari cu echipamente si velatura. Unele dintre cele mai cunoscute marci pentru performantele obtinute in regatele internationale sunt X-Yacht, Dehler, Beneteau First sau Jenneau.