Sportul Studentesc si-a continuat simbata parcursul bun din acest campionat, izbutind o remiza care se putea transforma chiar in victorie la Constanta, cu Farul, ocupanta locului patru. De evolutiile foarte bune ale "studentilor" nu este strain fostul international Dan Petrescu, cel care a impus elevilor sai un stil modern de joc si a valorificat entuziasmul unei trupe fara bani si fara experienta. In acest moment, "alb-negrii" alcatuiesc echipa cel mai bine clasata dintre noile promovate, avind golaveraj pozitiv si fiind la adapost de grijile retrogradarii.

Dan, sa te felicitam pentru punctul obtinut la Constanta?
Nu. Dupa cum a fost jocul, eu cred ca am pierdut doua puncte. In repriza a doua, gazdele n-au avut nici macar jumatate de ocazie. Dar asta e, m-am obisnuit, tot campionatul am facut la fel. Cu exceptia meciului cu Dinamo, la care n-am putut emite pretentii, nimeni n-a reusit sa ne domine. Chiar si atunci cind am pierdut, am facut-o pe mina noastra.

Crezi ca ati mai fi egalat, daca nu era eliminat Gurita?
Nu-s Mafalda, ca sa stiu, dar Gurita a meritat cartonasul rosu. Oricum, nici pina atunci nu fuseseram dominati.

"Arbitrii sa invete de la straini!"

La meciul cu Farul ai avut o disputa cu arbitrul Lucian Dan, in urma careia ai fost trimis in tribuna...
Cit am jucat in strainatate, am avut de-a face cu arbitri care comunicau foarte mult cu jucatorii si cu antrenorii. Ne explicau deciziile, erau cooperanti, ne spuneau ce-am gresit si evitau, pe cit posibil, sanctiunile. In Romania, aceasta flexibilitate nu exista. La meciul de la Constanta am protestat, recunosc, dar fara sa adresez vreo jignire cuiva. Arbitrul a venit imediat la mine si mi-a spus sa ma duc in tribune. Era prima oara cind protestasem, dar o facusem politicos. Putea sa-mi spuna ca, daca mai fac o data asa ceva, ma trimite in tribune.

Ce ti-a spus?

"Domnule Petrescu, poftiti in tribuna, ca in trei minute opresc meciul!". Din prima, fara nici o justificare. Nu trebuia sa protestez, dar trebuie sa admita si arbitrii ca pot gresi. E omeneste! Sint antrenor, in timpul meciului ma implic, e normal sa fiu mai nervos.

Crezi ca se poarta asa pentru ca e vorba de Sportul?
Fara indoiala. Daca ar fi un club mare, n-ar indrazni sa elimine antrenorul de la primul protest. Altii intra in teren si ii injura, iar ei nu zic nimic. Ar trebui ca arbitrii nostri sa invete de la cei care sint adusi din strainatate. Asa cum eu am jucat 12 ani in strainatate si am "furat" de la altii, asa ar fi bine sa faca si arbitrii romani. Nu-i nici o rusine sa inveti de la altii mai buni.

"Am un lot foarte subtire"

In acest moment sinteti pe locul sapte. E bine?
Daca ma intrebai inaintea campionatului, m-as fi declarat multumit. Acum, in schimb, nu-mi convine. Dupa cum a jucat, Sportul merita sa fie mai sus.

Dar v-ati atins obiectivul, evitarea retrogradarii...
Nu chiar. Matematic, inca nu sintem salvati. Si ne asteapta momente foarte grele. Am un lot foarte subtire. Trei titulari importanti vor lipsi pina la sfirsitul sezonului: Ciupe, Lazar si Rus. Cu citeva exceptii, ceilalti jucatori sint foarte tineri, fara experienta. Multi n-au jucat nici macar in Divizia B, sint promovati de la juniorii Sportului. De aceea sint si putin suparat. Stiam ca se va ajunge la o situatie din aceasta si am cerut, asta-iarna, aducerea citorva jucatori. Nu s-a adus nimic, iar acum sintem in aceasta situatie grea.

"Multi au zis ca sint nebun"

Se aude ca, la vara, vor pleca mai multi jucatori de la Sportul...
S-ar putea! E clar ca vor pleca vreo 3-4 fotbalisti de baza. Sintem o echipa mica, saraca, n-avem cum sa-i tinem.

In aceasta situatie, tu vei ramine?
E greu de spus. Deocamdata, sint antrenor la Sportul si voi ramine pina la finalul campionatului, daca nu sint dat afara. Apoi, vom vedea! Iti dai seama ca, daca sint vinduti jucatorii de baza si nu se aduce nimic in loc, n-o sa ramin. Intr-o asemenea situatie, echipa ar fi condamnata, n-ar putea s-o salveze nimeni.

Ar mai fi posibilitatea sa nu plece nimeni...

In aceasta situatie si daca se vor mai aduce inca 2-3 jucatori, ne vom clasa lejer intre primele 3-4 echipe! Eu am spus inca de la inceput ca, daca ne pastram echipa, intr-un an ne batem la cupele europene! Multi au zis ca sint nebun, dar stiu ce vorbesc. Cunosc nivelul campionatului si sint sigur de echipa mea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.