Rezultatul egal de la finalul partidei dintre cele mai mari echipe britanice in meciul direct de marti a marit diferenta din clasament fata de ocupanta primei pozitii, Chelsea. Remarcabil, insa, este faptul ca antrenorii a doua echipe care pana acum dominau fotbalul britanic, recunosc cu mult inainte de incheierea sezonului ca au iesit din lupta pentru primul loc.

La vizita facuta in Romania, presedintele UEFA, Lennart Johansson, declara ca forul pe care il conduce va incerca sa stopeze dominatia exclusiva a cluburilor foarte bogate in fotbalul european. Aceste cluburi, spunea el, achizitioneaza foarte multi jucatori buni, care nu ajung niciodata sa joace, iar cluburile mai mici trebuie sa se multumeasca cu jucatori sub nivelul celor care la formatiile cu multi bani sunt numai rezerve.

Exemplul cel mai concludent al ultimilor ani este clubul englez Chelsea, care, de cand a fost achizitionata de multimiliardarul rus Roman Abramovici a devenit, dintr-o echipa mica, un nume in fotbalul englez. In acest sezon, gruparea condusa in prezent de Jose Mourinho, domina autoritar in clasament, iar principalele contracandidate anunta deja ca nu mai au sanse la titlu.

"Jucatorii au fost mai putin emotionati in acest meci, pentru ca nu vom castiga titlul", a declarat antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, la finalul partidei de marti impotriva lui Manchester. "Nu avem cum sa concuram cu Chelsea", a mai spus acesta, cele 24 de puncte care ii despart de gruparea lui Roman Abramovici reprezentand, in opinia sa, o diferenta mult prea mare. Jose Mourinho are la dispozitie o echipa matura, toti jucatorii avand intre 25 si 30 de ani. Arsenal, in schimb, are foarte multi jucatori tineri carora in situatia data nu le ramane decat sa nu piarda meciurile importante, a mai spus Wenger, foarte bucuros ca nu a pierdut partida cu Manchester.

Desi echipa sa este pe pozitia secunda in clasament, nici antrenorul celor de la United, Alex Ferguson, nu mai crede ca anul acesta echipa sa mai poate ajunge din urma formatia din Stanford Bridge. "Speram sa atingem nivelul lui Chelsea in cele din urma", dar, spune antrenorul scotian, "acest lucru nu se poate intampla decat peste doi-trei ani." Una din cauzele faptului ca echipa sa este la 13 puncte in urma londonezilor este si in cazul lui Manchester tineretea jucatorilor. Scopul declarat pentru acest sezon este sa fie cat mai aproape de Chelsea in caz ca la un moment dat se intampla ceva cu formatia lui Mourinho.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.