Real Madrid - Juventus Torino, Barcelona - Chelsea, Manchester United - AC Milan si Bayern MUnchen - Arsenal, patru meciuri din optimile de finala ale Ligii Campionilor pe care le puteam vedea in ultimul act al competitiei

Ieri, la Nyon, s-au tras la sorti partidele care se vor disputa in faza optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Real Madrid - Juventus Torino; FC Porto - Inter Milano; Barcelona - Chelsea; Werder Bremen - Olympique Lyon; Liverpool - Bayer Leverkusen; PSV - AS Monaco; Manchester United - AC Milan; Bayern MUnchen - Arsenal. Partidele tur se vor disputa pe 22-23 februarie, in timp ce returul este programat pe 8-9 martie.

Echipa Inter Milano urmeaza sa joace meciul de pe teren propriu pe 15 martie, deoarece si formatia AC Milan isi disputa partidele pe acelasi stadion, iar regulamentul UEFA nu permite jucarea a doua meciuri in doua zile consecutive. "Real Madrid este una dintre formatiile cu care nu am fi dorit sa jucam. Imi aduc aminte ca am pierdut finala in 1998, iar in 2000 ne-au invins in sferturi. Este o intalnire intre doua dintre cele mai puternice echipe de fotbal. Poate ca finala a fost programata prea devreme in acest an", a spus vicepresedintele clubului Juventus, Roberto Bettega. "Aceasta intalnire reprezinta finala Ligii Campionilor.

Sunt convins ca va fi o pertida spectaculoasa atat pentru suporteri, cat si pentru jucatori. Cele doua formatii s-au intalnit de multe ori in competitiile europene si se cunosc foarte bine", a declarat si directorul sportiv al clubului Real Madrid, Emile Butragueno. Sortii au decis ieri ca in faza optimilor sa se intalneasca cele mai in forma formatii din Europa, Barcelona si Chelsea. "Este o tragere la sorti foarte interesanta. Doar sa ne imaginam cati fani vor fi pe cele doua stadioane. E bine ca meciul se joaca abia in februarie, pentru ca astfel vom avea posibilitatea sa-I studiem", a marturisit mijlocasul "extraterestrilor", Xavi Herandez. Surprinzatoare a fost insa declaratia data de catre oficialii clubului englez, care au spus ca si-au dorit sa joace cu ibericii. "Este echipa cu care dorea sa joace Jose Mourinho.

E interesant cum vor reactiona jucatorii care anul trecut au evoluat impreuna la Porto, Deco, Carvalho si Paulo Ferreira. Chelsea a jucat intotdeauna bine in deplasare, asa ca ne bucuram ca vom juca intai in Spania", a precizat directorul sportiv David Barnard. O alta partida care poate fi considerata finala Ligii Campionilor este Manchester United - Milan. "N-am mai jucat de mult cu AC Milan. Cred ca ultima oara cand am jucat impotriva lor a fost in 1968/1969. Din cate stiu eu, intotdeauna am obtinut rezultate bune impotriva echipelor din Italia si speram sa continuam aceasta traditie", a spus directorul sportiv al englezilor, Ken Merrett. Si italienii sunt fericiti ca au cazut cu AC Milan, pentru ca au sansa de a revedea arena pe care au castigat Liga Campionilor in 2003.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.