Brazilia a castigat Cupa Confederatiilor si 2,2 milioane de euro

Sub o ploaie deasa, pe arena "Waldstadion" din Frankfurt, echipa nationala de fotbal a Braziliei a demonstrat miercuri seara de ce este campioana mondiala. "Sele?ao" a castigat pentru a doua oara Cupa Confederatiilor, invingand in finala Argentina. Scorul de 4-1 in favoarea brazilienilor a aratat ca infrangerea suferita de elevii lui Carlos Alberto Parreira in fata "pumelor", scor 1-3, in preliminariile pentru Cupa Mondiala Germania 2006, a fost mai degraba un accident. Cand au chef de joc, fotbalistilor "cariocas" nu le sta nimeni in cale.
"Iisus va iubeste". Cu o zi inainte de finala, Ronaldinho promisese ca brazilienii vor face spectacol si s-au tinut de cuvant. Maestru de ceremonii a fost Adriano, fost coechipier cu Adrian Mutu la FC Parma, atacantul sud-american fiind declarat cel mai bun jucator al competitiei, obtinand si titlul de golgeter.

Argentina a incercat sa preia fraiele de la inceput, dar s-a trezit condusa cu 1-0, in urma unui gol spectaculos reusit de Adriano. Imediat a iesit la rampa Kaka, de asemenea cu o executie de maestru.
Dupa pauza, Ronaldinho si Adriano au facut ca pe tabela sa fie scris un rezultat incredibil: 4-0. "Pumele" au redus din diferenta prin Pablo Aimar, dar golul mijlocasului de la FC Valencia n-a reusit sa indulceasca umilinta.

Dupa meci, brazilienii au format un cerc si s-au rugat impreuna, asa cum au facut si dupa castigarea Cupei Mondiale din 2002. Pe podium, mai multi fotbalisti, printre care Kaka, Lucio si Gomes, au purtat tricouri pe care se putea citi, in diverse limbi, mesajul "Iisus va iubeste".
Salvatorul Ballack. Germania a ocupat locul al treilea la Cupa Confederatiilor, dar a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune in fata Mexicului. Dupa 90 de minute de joc, tabela arata 3-3, pentru nemti marcand Podolski (37), Schweinsteinger (41), Huth (79), iar pentru mexicani - Fonseca (40), Borgetti (58 si 85). Ramasa in zece oameni din repriza a doua, dupa eliminarea lui Mike Hanke, Germania si-a adjudecat victoria gratie capitanului Michael Ballack, care a transformat impecabil o lovitura libera, in minutul 97.

Banii. Brazilia va pleca acasa avand in buzunar 2,2 milioane de euro, in timp ce Argentina va fi recompensata cu 1,9 milioane de euro. Germania va incasa 1,7 milioane de euro, iar mexicanii - 1,4 milioane de euro. Australia, Grecia, Japonia si Tunisia, echipe eliminate in faza grupelor, vor fi rasplatite cu cate 853.000 de euro.

Brazilia - Argentina 4-1 (2-0)

Adriano (11 si 63), Kaka (16), Ronaldinho (47) / Pablo Aimar (65)

Brazilia: Dida - Cicinho (Maicon 86), Lucio, Roque Junior, Gilberto - Ze Roberto, Emerson - Kaka (Renato 86), Ronaldinho- Robinho (Juninho 90), Adriano. Antrenor: Carlos Alberto Parreira

Argentina: Lux - Coloccini, Heinze, Placente - Zanetti, Bernardi, Cambiasso (Aimar 56), Sorin - Riquelme - Delgado (Galletti 81), Figueroa (Tevez 72). Antrenor: Jose Pekermann


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.