Presa din Franta noteaza ca formatia Olympique Lyon si-a demonstrat din nou valoarea in fata Stelei, pe care a invins-o cu scorul de 2-0 si a devenit liderul Grupei F, la egalitatea de puncte cu germanii de la Bayern Munchen, arata NewsIn.

"Castigand in fata Stelei Bucuresti cu golurile lui Juninho si Reveillere, Olympique Lyon a facut un pas mare de calificare in optimile de finala. Acum este liderul Grupei F, dupa ce Bayern a remizat cu Fiorentina, scor 1-1, avand avantaj la golaveraj. Lyon a meritat victoria si a inscris ambele goluri spre finalul reprizelor, iar cele trei puncte erau de asteptat sa vina in fata celei mai slabe echipe din grupa", scrie cotidianul L'Equipe.

Sursa citata mentioneaza ca lui Lyon ii va fi usor sa obtina cel putin un punct in partida cu Fiorentina, deoarece se vede o imbunatatire a liniei defensive, care in meciul cu Steaua nu a primit gol, dupa ce in tur a incasat trei.

"Calificarea este din ce in ce mai aproape dupa ce Lyon a rezolvat frumos afacerea cu Steaua. Lyon si-a obtinut dreptul de a-si cauta bilete pentru optimile de finala in meciul urmator, din 25 noiembrie, de la Florenta. Un meci nul este de ajuns, dar si primul loc in grupa este atractiv pentru francezi"
, scrie Le Parisien.

Unul dintre jucatorii formatiei din Lyon, Jean Makoun, a afirmat ca echipa si-a regasit valoarea din debutul sezonului, iar punctul forte al echipei a fost ca toti fotbalistii echipei au facut ambele faze, dar ca impotriva Fiorentinei vrea sa obtina victoria. Portarul Hugo Lloris a spus ca echipa trebuie sa ramana serioasa ca in partidele cu Steaua, in timp ce Reveillere s-a aratat incantat de golul reusit de el.

"Lyon si-a indeplinit obligatiile europene si a invins-o pentru a doua oara consecutiv pe Steaua. Ieri, lyonezii nu si-au lasat adversarii sa tina prea mult balonul, iar defensiva romana a suferit teribil la cornerele si loviturile libere executate de Juninho. Gazdele au avut posesie de 59% in prima repriza, apoi a intrat in ritm si a incurcat-o pe Steaua. Primul gol a fost reusit de brazilianul Juninho, care a trimis meticulos balonul si l-a invins pe Zapata, care s-a precipitat in acea faza. A fost al 40-lea lui gol din lovitura libera si al 92-lea din cariera sa la Lyon", mentioneaza publicatia Le Dauphine Libre.
Jocul echipei Steaua a fost considerat de presa franceza mult prea slab pentru a emite pretentii la cel putin un egal, echipa fiind dominata de la inceput pana la finalul partidei.

"Lyon a fortat tot meciul, in timp ce echipa lui Dorinel Munteanu nu a reusit sa aiba ocazii clare. Benzama a raspuns loviturii de cap a lui Kapetanos prin driblarea defensivei si un sut care n-a intrat in poarta, apoi a fost mai sters. Dominatia lyonezilor a fost in multe momente sterila, apoi Juninho a luat situatia pe cont propriu si a deschis scorul, reusind sa-l invinga pe columbianul Zapata. Munteanu se agita pe banca, contrar lui Puel, care era fericit ca elevii sau au inscris. Repriza a doua a fost oarecum diferita, iar romanii au reusit sa revina in joc, dar totul s-a terminat cu inca un gol al gazdelor, dupa o superba actiune colectiva", comenteaza Le Monde.

Steaua a pierdut miercuri partida cu Olympique Lyon, scor 0-2, si nu mai are nicio sansa de calificare in optimile de finala ale Ligii Campionilor, pentru ca echipele de pe primele doua locuri au sapte puncte avans, cu doua etape inainte de finalul fazei grupelor.

Clasamentul Grupei F: 1. Olympique Lyon 8p (10-6), 2. Bayern Munchen 8p (6-2), 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.