Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat astazi ca nu a fost prezent la sedinta Comitetului Executiv al FRF deoarece nici nu a fost invitat, dar nici nu ar fi mers pentru ca nu vrea sa mai aiba tangente cu organul de conducere care l-a demis in urma cu 9 ani de la carma nationalei, relateaza NewsIn

"Nu am fost la Comitetul Executiv pentru ca nu am fost invitat. Si nu puteam sa fiu invitat pentru ca de la inceput am spus ca nu vreau sa am de-a face cu Comitetul Executiv din cauza experientei din urma cu 9 ani. Nu avea sens sa ma duc eu, ce sens avea, ce sa arat?", a spus Piturca la Sport.ro.

Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, membrul al CEx al FRF, s-a declarat dezamagit de faptul ca selectionerul Victor Piturca nu s-a prezentat in fata membrilor Comitetului pentru a de explicatii in privinta prestatiei echipei nationale de la EURO 2008.

Selectionerul a rememorat intamplarile din 1999, cand a fost demis de Comitetul Executiv al FRF, chiar daca reusise sa califice echipa nationala la EURO 2000: "Atunci am venit ca la circ la Comitetul Executiv, am prezentat un raport in care imi spuneam eu actele de vitejie, cum nu am pierdut niciun meci, dar m-au dat afara. Eu speram sa nu se intample, sa conving acei oameni ca dreptatea de partea mea. Dar decizia se luase inainte, prin birouri. Doar Dumitru Dragomir si Valentin Alexandru nu au ridicat mana. Ulterior, toti au recunoscut ca au gresit".

Piturca a mai spus ca e convins ca ar mai fi reusit sa califice echipa nationala si la urmatoarele turnee finale, daca nu ar fi fost demis in acel moment: "Mi s-a acordat o noua sansa, am fructificat-o, dar eu cred ca in calificarea imediat urmatoarea, grupa era accesibila si ne-am fi calificat. Daca dintr-o grupa cu Portugalia am iesit fara infrangere, pe urma ne calificam cu siguranta, chiar daca aveam de infruntat Italia. Adusesem 14 jucatori de la tineret".

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea la CM din 2002, dupa ce a pierdut barajul cu Slovenia. In acea campanie de calificare, Romania a fost pregatita de Ladislau Boloni, in primul an, si de Gheorghe Hagi, in ultima jumatate de an.

Referitor la EURO 2008, selectionerul a afirmat: "Chiar daca pierdeam si contra Frantei, si contra Italiei, nu era un capat de tara. Eu am pregatit meciul cu Olanda formidabil, pentru mine e o necunoscuta de ce nu am jucat la fel ca in prima repriza si dupa pauza. Ne propusesem sa atacam in ultimele 10-15 minute".

Romania a fost eliminata de la Campionatul European din 2008 din faza grupelor, dupa ce a inregistrat doua rezultate de egalitate, 0-0 cu Franta si 1-1 cu Italia, si o infrangere, 0-2 cu Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.