Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, joi, ca eventuala depunctare a formatiei FC Timisoara este o decizie incorecta si Federatia Romana de Fotbal ar fi trebuit sa avantajeze gruparea de pe Bega in litigiul cu Claudio Zambon in privinta palmaresului.
"Cum sa mi se para normal? Ce, palmaresul e al lui Zambon? E al orasului. Cui vrea orasul sa il dea, al lui ala e. Palmaresul e un spirit al suporterilor. Nu poti sa iti bati joc de o echipa si sa ii iei punctele. Doar la noi, in Romania, se poate intampla asa ceva. Sa se fi dus Becali in Italia, sa ia o echipa si sa isi bata joc de ea, ma omorau italienii. E strigator la cer ce se intampla. Pai, tu, Federatie, trebuie sa tii cu Zambon? Chiar daca nu avea dreptate, trebuia sa ii tina putin partea, ca doar sunt romani", a spus Becali, care a recunoscut ca Steaua ar putea beneficia de urmarile acestei decizii, intrucat "Timisoara era o pretendenta la titlu".

Omul de afaceri italian Claudio Zambon a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca Federatia Romana de Fotbal va trebui sa sanctioneze gruparea FC Timisoara cu sase puncte pentru ca a folosit ilegal numele si culorile Politehnicii Timisoara, urmand sa fie obligata de FIFA daca nu se va conforma. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat ca hotararea FIFA va fi pusa in aplicare, deoarece Federatia are statut de executant in relatie cu forul mondial.

Becali a tinut sa dezminta declaratiile sale aparute in presa centrala, conform carora nu se va prezenta la proces daca DNA va decide trimiterea sa in instanta in cazul "Valiza": "E adevarat ca am spus ca mi se rupe de DNA, am spus si ce, dar nu am zis ca nu o sa ma prezint la tribunal si ca nu am incredere in justitia romana. Daca nu aveam incredere in justitia romana, mai spuneam ca mi se rupe de DNA? Cum sa nu prezint la proces? Ma duc acolo de la ora 8:00 dimineata, sa le spun judecatorilor cat de incompetenti sunt procurorii, pentru ca eu am incredere in justitia romana".

Latifundiarul a dezmintit existenta vreunui conflict intre clubul Steaua si echipa nationala: "Nu a fost nicio cearta intre Lacatus si Piturca, au fost discutii amicale. Mi-a zis Marius sa ii zic lui Piturca sa nu mai sune jucatorii. Piti s-a mirat, l-a sunat pe Lacatus si au discutat prieteneste. Piturca mi-a zis si mie ca nu avea cum sa ii ameninte ca pierd nationala daca nu se menajeaza, ci doar s-a interesat de jucatori, ceea ce e normal".

Becali a anuntat ca va face apel la decizia Comisiei de Disciplina a FRF, care l-a suspendat pentru 5 luni: "Nu l-am facut pe Prunea cel mai mare hot. Daca il faceam, spuneam si acum ca e hot. Dar nu am spus eu asta. Atrag atentia Comisiei de Disciplina sa nu mai ia in considerare ce apare in ziare, pentru ca nu sunt declaratiile mele. Eu voi vorbi de acum doar in fata camerelor de luat vederi".

Patronul Stelei a mai spus ca i-ar parea rau ca Adrian Mutu sa isi rupa mana, asa cum i-a urat in cazul in care nu ii va plati datoria de 75.000 de euro. "Am spus si eu la nervi, dar credeti ca tot ce spun eu se si intampla? Daca si-ar rupe mana, mi-ar parea rau pe urma".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.