Angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL) au continuat, in ultimele 24 de ore, sa stranga pestii morti scosi de valurile marii pe mal, in urma acestei actiuni fiind adunate peste doua tone si jumatate de peste.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Catalin Anton, pe timpul zilei reprezentantii institutiei au intervenit si au strans pestii manual, iar noaptea s-a intervenit cu utilajele specializate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fenomenul de mortalitate piscicola, prezent in ultimele zile pe plajele litorale ale Marii Negre, s-a diminuat in mod substantial. In aceasta dimineata, plajele litorale au fost curatate peste tot, dar este posibil ca in anuminte zone marea sa mai aduca la mal cateva exemplare de peste mort", a declarat Anton.


In acest weekend inspectorii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral vor continua sa monitorizeze linia tarmului, astfel incat sa depisteze in timp util aparitia altor pesti morti pe plaje. De altfel, constantenii si turistii care merg la plaja pot face orice sesizari si reclamatii cu privire la aspectul plajelor la un numar de telefon si o adresa de mail.

Potrivit specialistilor, printre cauzele care au dus la producerea acestui fenomen se numara temperaturile extrem de ridicate si aportul masiv de apa dulce provenit din Dunare.

Cititi si: Peste 135.000 de turisti se adapostesc de canicula pe litoral

Cod rosu de radiatii ultraviolete in Dobrogea si Baragan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.