Presedintele PDL, Emil Boc, a sustinut o conferinta de presa pentru a explica punctul de vedere al PDL cu privire la reorganizarea administrativa. Opozitia ameninta cu motiunea.

Premierul Emil Boc a criticat modelul propus de catre USL, ce presupune infiintarea unui nou nivel administrativ - regiunea. Potrivit acestuia, solutia propusa de USL conduce la cresterea posturilor de functionari, ingreuneaza implementarea proiectelor de dezvoltare, propune noi elemente de birocratie, inseamna taxe noi pentru cetateni.

De cealalta parte, propunerea PDL nu vizeaza aparitia unei noi structuri administrative pentru ca porneste de la comasarea judetelor, se poate realiza fara revizuirea Constitutiei, nu presupune amanare, asa cum arata USL, si conduce la finalizarea descentralizarii administratiei publice in Romania, spune Boc, relateaza MEDIAFAX.

Acesta a precizat faptul ca, printre altele, modelul propus de PDL reduce costurile si diminueaza retelele clientelare. "Daca vrem mentinerea fiefurilor nu ne atingem de judete. De exemplu, nu pot sa faci un depozit ecologic fara sa te intelegi cu mai multe judete. Sunt proiecte blocate pentru ca nu se inteleg unde sa amplaseze asemenea depozite", a adaugat Boc.

"Proiectul propus de USL amana pana in 2016 reorganizarea, pentru ca baronii PSD si PNL au dat cu pumnul in masa", a conchis acesta.

  • Victor Ponta: Incepe sfarsitul pentru Basescu si ai lui

Anterior, liderul PSD Victor Ponta a atacat dur Puterea: "Cum am ajuns sa ne conduca cei mai mari hoti, precum Basescu si Flutur, cei mai mari prosti, ca Boc si Igas? Cum am ajuns sa ne conduca tara cele mai mari doamne, ca Udrea si Anastase? Cred ca raspunsul este ca nu am reusit sa-i convingem pe oameni ca suntem o alternativa".

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.