Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că este „pregătit” să lucreze cu opoziţia republicană din Congres, după ce a reuşit să contracareze „valul” conservator promis în alegerile intermediare. Între timp, el și-a reafirmat intenția de a candida pentru al doilea mandat.

Alegeri SUA: Joe Biden s-a declarat „pregătit” să lucreze cu opoziția republicană

„Sunt pregătit să lucrez cu opoziţia republicană", a declarat liderul democrat, menţionând că este deschis tuturor „ideilor bune".Joe Biden a anunţat că liderii opoziţiei vor fi invitaţi în curând la Casa Albă.

Alegerile legislative de la jumătatea mandatului au reprezentat „o zi bună pentru democraţie", a declarat, de asemenea, preşedintele Joe Biden, a cărui tabără democrată a limitat pierderile, în pofida previziunilor care indicau un avantaj mare al republicanilor în Camera Reprezentanţilor.

„Am avut alegeri ieri. Şi a fost o zi bună, cred, pentru democraţie. Şi cred că a fost o zi bună pentru America", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi „în timp ce presa şi experţii preziceau un val roşu uriaş, aceasta nu s-a întâmplat", a completat șeful de stat american, făcând referire la culoarea Partidului Republican.

Conservatorii erau bine clasaţi miercuri pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanţilor după scrutinul de marţi, dar rivalii lor au rezistat mai bine decât era prevăzut, menţinându-şi chiar şansele de a păstra Senatul. Joe Biden, totuşi, a admis că „încă sunt mulţi oameni care suferă".

„Alegătorii au vorbit clar despre preocupările lor, creşterea preţurilor... şi nevoia de a reduce inflaţia", a precizat el, menţionând, de asemenea, îngrijorările legate de „criminalitate şi securitate", subiecte asupra cărora republicanii au insistat.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Dar americanii au „transmis de asemenea un mesaj clar şi fără ambiguitate că vor să păstreze democraţia noastră şi să protejeze dreptul de a alege în această ţară", a subliniat el, în timp ce dreptul la avort a fost una dintre temele principale ale campaniei electorale.

„Vreau să le mulţumesc în special tinerilor din această ţară, despre care mi s-a spus (...) că au votat din nou la cote istorice, la fel ca acum doi ani", a afirmat liderul de la Casa Albă.

„Poporul american a spus clar, cred, faptul că se aşteaptă ca şi republicanii să fie dispuşi să lucreze cu mine", a spus el.

Biden și-a reafirmat intenția de a candida pentru un al doilea mandat

Preşedintele american Joe Biden a reafirmat miercuri că „intenţionează” să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar va confirma aceasta „la începutul anului viitor”.

Citeste si:
Canon ocupă locul cinci în topul companiilor care au obţinut cele...
Canon ocupă locul cinci în...

„Intenţia mea este să mă reprezint", a declarat liderul democrat în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că este totuşi vorba de o „decizie de familie”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2022 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.