Fostul președinte Donald Trump, care ar vrea să candideze pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite, a promis, luni seară, că va face un anunț foarte important săptămâna viitoare.

Alegeri SUA: Donald Trump promite să facă un anunț important săptămâna viitoare

„Voi face un anunţ foarte important marţi, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago”, a anunţat miliardarul republican în timpul unui miting de campanie în Ohio, în ajunul alegerilor de la jumătatea mandatului, un scrutin decisiv pentru viitorul său politic, dar şi al actualului locatar de la Casa Albă, Joe Biden.

Până în ultimul moment, Donald Trump a lăsat să planeze dubiul asupra unui posibil anunț al candidaturii sale luni seară. Însă a dat asigurări că nu vrea să umbrească vizibilitatea candidaților republicani pe care îi susține în aceste alegeri.

În fața unei mulțimi de susținători republicani, fostul șef de stat a descris, luni seară, într-un mod sumbru, America sub administrația Joe Biden: o țară în care creșterea prețurilor „sugrumă gospodăriile”, unde „criminalitatea violentă este scăpată de sub control” și în care extrema stânga „ne îndoctrinează copiii”.

„Există o singură soluţie pentru a pune capăt acestei nebunii”, a pledat miliardarul republican.

„Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre şi să salvaţi visul american trebuie să votaţi pentru republicani mâine”, a spus Donald Trump.

Alegeri intermediare SUA, 8 noiembrie

La acest scrutin, alegătorii îi vor desemna pe congresmenii din legislativul de la Washington și, practic, din toate legislativele locale, cât și guvernatorii a 36 din cele 50 de state.

Organizate la doi ani după alegerile prezidenţiale, aceste alegeri de la jumătatea mandatului, „midterms”, sunt de fapt transformate într-un referendum asupra ocupantului Casei Albe. În mai bine de 160 de ani, partidul preşedintelui a scăpat rar de un vot-sancţiune.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Ce este în joc?

Impactul acestor alegeri poate fi decisiv. Joe Biden le cere americanilor să îi încredințeze majorități suficiente pentru a ocoli regulile parlamentare care acum îl împiedică să legalizeze avortul la nivel național ori să interzică puștile de asalt.

„Americanii sunt cei care aleg", a spus preşedintele într-un discurs recent. Avortul, armele, sistemul de sănătate, sunt toate „pe buletinul de vot", a completat el. La rândul lor, republicanii promit să ducă o luptă acerbă împotriva inflaţiei şi a crizei opiaceelor şi să-şi continue ofensiva împotriva sportivilor transgender.

Candidaţii „Grand Old Party” au promis că vor lansa o serie de anchete parlamentare asupra lui Joe Biden, a consilierului său pentru pandemie Anthony Fauci şi a ministrului justiţiei, Merrick Garland, dacă vor obţine majoritatea în Camera reprezentanţilor.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

De asemenea, ei plănuiesc să pună capăt activității comisiei care investighează atacul asupra Congresului SUA desfășurat de susținători ai lui Donald Trump.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.