Fostul președinte american Donald Trump a declarat că este decis în privința unei noi candidaturi pentru Casa Albă, menționând că „foarte, foarte, foarte probabil o va face din nou” în 2024. Oficialul pare a fi pregătit să intre în cursa alegerilor pentru încă un mandat.

Trump va candida din nou la funcția de președinte

Donald Trump face campanie pentru candidaţii republicani la alegerile de la jumătate de mandat ce vor avea loc săptămâna viitoare. Oficialul a vorbit la primul dintre cele patru mitinguri din cinci zile în care a abordat mai multe subiecte.

Joi seară, Trump a redeschis subiectul alegerilor din 2020, când acesta ar fi pierdut cursa din cauza fraudei electorale pe scară largă.

„Am candidat de două ori. Am câştigat de două ori şi am am avut un rezultat mult mai bun a doua oară decât prima, obţinând cu milioane de voturi mai mult în 2020 decât am primit în 2016.”, a spus Trump.

Oficialul american este decis pentru un nou mandat, iar de această dată își dorește o victorie absolută și cinstită.

„Şi acum, pentru a face ţara noastră sigură şi glorioasă. Foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou. Foarte curând. Pregătiţi-vă!”, a declarat fostul preşedinte american

Donald Trump a obținut cele mai multe voturi acumulate vreodată de un preşedinte în exerciţiu, în 2020 - 72 de milioane de voturi. Chiar și așa, acest rezultat nu i-a adus victoria. Contracandidatul său, Joe Biden, a obţinut 81 de milioane de voturi, ieșind învingător din cursa alegerilor. Donald Trump l-a învinuit atunci pe Biden că la mijloc ar fi vorba de o fraudă electorală, însă acest lucru nu a fost confirmat.

Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024

Întrebat de canalul MSNBC, liderul democrat de la Casa Albă a răspuns că nu s-a hotărât imediat pentru că, de îndată ce ar face anunţul, „se activează o serie întreagă de reguli" şi „va trebui să mă comport ca un candidat".

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

„Nu am luat încă decizia oficial, dar aceasta este intenţia mea; intenţia mea de a candida din nou şi avem timp să luăm această decizie”, a spus el.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Noiembrie 2022 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.