Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, este subiectul unei investigatii in curs a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), potrivit unor surse oficiale.

Anchetatorii anticoruptie l-ar fi prins in flagrant delict pe Marius Petcu in timp ce primea mita cateva zeci de mii de euro, au declarat sursele citate.


Marius Petcu a fost dus la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat
, sursele citate precizand ca mass-media urmeaza sa fie informata cu privire la acest subiect.

Pe de alta parte, in 16 februarie, Agentia Nationala de Integritate informa ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale, printre acestia fiind si Marius Petcu, informeaza MEDIAFAX.

Petcu declara atunci ca Agentia Nationala de Integritate vizeaza incitarea membrilor de sindicat, pentru pierderea increderii, toti cei verificati fiind "contururi clare ale unora nu foarte comozi".

"Ei au vizat mai mult intrarea membrilor nostri de sindicat, pentru a ne pierde credibilitatea in fata acestora. Eu sunt cu declaratia la vedere, pot justifica totul, tot ce este in aceste declaratii reprezinta munca de o viata a mea si a familiei mele", spunea Petcu.

Marius Petcu a scris in declaratia de avere din 1 noiembrie 2010 ca este coproprietar al unui teren agricol de 52.700 de metri patrati din judetul Teleorman, el avand o treime din acesta prin mostenire. De asemenea, Petcu a cumparat alte trei terenuri, din care doua intravilan, in judetul Ilfov si in Bucuresti, si unul agricol, in Snagov, iar sotia sa, Claudia Petcu, este coproprietar al unui teren intravilan in Ilfov.

  • Hossu: Era de asteptat ce s-a intamplat cu Marius Petcu, este in spiritul campaniei antisindicale


Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca era de asteptat ce s-a intamplat cu Marius Petcu, actiunea in care este vizat liderul CNSLR-Fratia fiind in spiritul campaniei antisindicale, singura structura care se opune "reformelor aberante".

"Era de asteptat, este inca bine ca nu are legaturi cu cine stie ce straini, ca sa omoare juna democratie romanesca. Este in spiritul campaniei antisindicale, singura structura care se opune astazi reformelor aberante", a spus Bogdan Hossu.

Citeste si:
Fostul lider sindical Marius Petcu, condamnat definitiv la 7 ani de...
Fostul lider sindical Marius...

Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, joi, ca daca anchetatorii l-au prins "la furat" pe liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, este "o prostie" din partea lui, precizand ca, in aceste conditii, nu mai baga mana in foc pentru nimeni. Marica a spus ca in urma acestor scandaluri in care sunt vizati lideri sindicali pierde miscarea sindicala. El a precizat ca singurii vinovati de acest lucru sunt chiar lideri sindicali.

"Tot ce ni se intampla ne duce in jos, si este numai din cauza noastra, din cauza modului in care cultivam relatiile intre lideri, din cauza modului in care ne dam la gioale. Si acum traim consecintele actiunilor pe care le-am facut si ne pierdem continuu credibilitatea in fata Guvernului si a membrilor nostri", a spus liderul "Sed Lex", alianta afiliata la CNSLR-Fratia.

Citeste si:
Banii lui Petcu, marcati de procurorii DNA cu termenul "mita"
Banii lui Petcu, marcati de...

  • Ce alti lideri sindicali sunt veficati de ADN?

Pe de alta parte, in 16 februarie, Agentia Nationala de Integritate informa ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale, printre acestia fiind Marius Petcu, Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadar, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca si Dumitru Costin.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.