Banii cu care Marian Petcu a fost prins in flagrant provin din fondurile DNA sunt "inseriati si marcati" cu termenul "mita".

Conform documentului, avocatul Alice Draghici, unul din cei patru care l-au reprezentat pe Marius Petcu in procesul privind arestarea sa preventiva, afirma ca faptul ca liderul CNSLR-Fratia a primit 40.000 de euro "nu poate fi asimilat, obligatoriu, unei infractiuni de coruptie"

"Faptul ca banii provin din fondurile DNA si sunt inseriati si marcati nu inseamna, in mod obligatoriu, ca fapta de coruptie a fost comisa", a spus Draghici, citata in motivarea instantei de la Curtea de Apel, informeaza MEDIAFAX.

Si cel de-al doilea avocat al lui Petcu, al carui nume nu este precizat, a facut o referire la banii cu care liderul de sindicat a fost prins.

"In legatura cu suma de 40.000 euro, este vorba de o suma indusa; nu este clar daca a fost sau nu imprumutata; nu exista certitudinea ca acea suma este una necuvenita doar pentru ca avea imprimata pe ea cuvantul "mita"", arata avocatul, citat in documentul instantei.

Din referirile la suma de bani facute de procurori si preluate in motivarea instantei reiese ca cei 40.000 de euro, provenind din "fondul special aflat la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie", au fost dati de procuror, "dupa marcarea criminalistica", unei persoane pe nume "M. M. M.", pentru ca aceasta, la randul ei, sa i-o dea lui Scrieciu, "existand date ca acesta a solicitat banii respectivi pentru a-i achita inculpatului Petcu Marius Grigore doua transe din mita".

In 24 martie, liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a fost prins luand mita 40.000 de euro, o parte din banii ceruti omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

Citeste si: Liderul CNSLR-Fratia a fost retinut


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.