Aproape 2,5 milioane de proprietari americani isi vor pierde in acest an casele, ca urmare a imposibilitatii platii imprumturilor, estimeaza Coalitia Nationala a Comunitatilor de Reinvestire, formata din 600 de comunitati de investitii, dar si grupuri de dezvoltare
Pentru a incetini criza imobiliara ce are loc in Statele Unite Congresul a decis infiintarea unui fond de 300 de miliarde de dolari pentru ajutorarea proprietarilor afectati de criza ipotecara, informeaza Reuters. Fondul va fi controlat de Administratia Federala de Locuinte si aproximativ 400.000 de familii ar putea beneficia de acest ajutor, care va fi operational de abia de la 1 octombrie, anul acesta. Actul normativ aprobat de Congres stipuleaza acordarea a patru miliarde de dolari oamenilor afectati, pentru a-i ajuta sa achizitioneze si sa repare casele scoase la licitatie, reduce anumite taxe ce erau percepute la achizitionarea unei locuinte si infiinteaza primul birou pentru licentierea brokerilor si a ofiterilor de credit.

Totodata, a fost majorat si plafonul pentru ipotecile care pot fi garantate de agentiile federale. Desi initiativa statului vine la mult timp dupa declansarea crizei, analistii imobiliari americani au declarat ca aceasta lege va contribui la stabilizarea sectorului, insa nu va pune capat crizei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.