Echipa de campanie a candidatului democrat la Casa Alba, Barack Obama, a estimat ca va cheltui cinci milioane de dolari pentru clipuri publicitare la postul de televiziune american care va transmite Jocurile Olimplice, relateaza NewsIn.

Clipurile publicitare ale candidatului democrat vor fi difuzate la postul de televiziune NBC si la filialele ce vor difuza, de asemenea, competitiile Jocurilor Olimpice, a anuntat site-ul AdAge.com. Echipa senatorului statului Illinois si postul de televiziune NBC nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceasta informatie.

Este o situatie foarte rara, poate inexistenta pana acum, ca un candidat sa difuzeze clipuri publicitare la nivel national pe o perioada atat de lunga. De obicei, candidatii se multumesc sa difuzeze clipuri in statele considerate cruciale pentru alegeri.

Potrivit unei societati specializate in publicitatea politica, Campaign Media Analysis Group, candidatii in cursa pentru presedintia americana ar urma sa dea circa 800 de milioane de dolari pentru clipuri publicitare in 2008. In 2004, candidatii au cheltuit in total 500 de milioane de dolari pentru clipuri publicitare.
La sfarsitul lunii iunie, candidatul republican dispunea de 26 de milioane de dolari si Barack Obama de 71 de milioane de dolari pentru finantarea campaniei.

Jocurile Olimpice din China vor incepe la 8 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.