Statura e importanta si in politica. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si premierul italian, Silvio Berlusconi, si-au insusit lectia

Prestanta, chiar si competenta profesionala a unui barbat pot suferi din cauza staturii. Ridicole pentru unii, tocurile au fost adoptate fara reticente de altii.

Primul barbat din istorie care a purtat tocuri a fost regele Ludovic al XIV-lea al Frantei, supranumit Regele Soare, care a domnit intre anii 1643 si 1715.

Faimosii pantofi inalti ai suveranului au dat nastere si atunci unei mode, ca si enormele sale peruci din par natural, sau mansetele bogat impodobite pe care le purta. Ludovic al XIV-lea a devenit atat de fanatic in privinta pantofilor confectionati de cizmarul sau personal, Nicholas Lestage, incat, pentru a-si impune suprematia, a interzis ca modelul sa fie copiat de un alt barbat de la curte. Cine indraznea sa incalce interdictia risca pedeapsa cu moartea!

Pentru a fi umar la umar cu sotia, Sarko are tocuri de 7 cm
La patru secole dupa Regele Soare, un alt francez, Nicolas Sarkozy, a adoptat moda tocurilor inalte, remarca publicatia "Hola". Dupa ce s-a casatorit cu ex-manechinul Carla Bruni, presedintele francez s-a incaltat cu pantofi cu tocuri (de sapte centimetri) pentru a fi la aceeasi inaltime cu sotia si, poate, pentru a conferi mai multa prestanta statutului sau prezidential.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.