Exploziile de la depozitul militar din Celopecene, care au zguduit saptamana trecuta capitala Bulgariei, au survenit probabil in urma unui conflict de interese economice, a declarat joi Evgheni Ivanov, un responsabil din Procuratura regionala Sofia, transmite Sofia News Agency

Seful depozitului militar, maiorul Miroslav Mitov, si sotia sa au fost interogati timp de peste doua ore, joi, in acest dosar, relateaza NewsIn. La iesire, Mitov a declarat ca nu a incalcat nicio lege si ca numai sotia sa a depus marturie.

Autoritatile bulgare vor desfasura o expertiza chimica si tehnica, ce va dezvalui cauzele exploziilor, a anuntat procurorul Kamen Sitnilski.

"O parte dintre documentele oficiale au ars, dar Ministerul Apararii are copii ale lor", a adaugat el.

O serie de explozii puternice s-au produs saptamana trecuta in depozitul de armament de langa Sofia, fara a face victime, dar provocand panica printre localnici. Exploziile au continuat pe parcursul a doua zile.

Potrivit Ministerului Apararii, depozitul gazduia circa 1.500 de tone de munitii, dar nu si materiale toxice. Peste 2.000 de persoane care locuiesc in apropierea depozitului au fost evacuate initial, dar s-au putut intoarce la casele lor in aceeasi zi.

Una dintre ipotezele vehiculate de presa bulgara, dupa explozii, este ca acestea au fost provocate deliberat, pentru a elibera terenul in scopul construirii unui complex comercial.

Citand surse din Politia Militara, mai multe cotidiane de la Sofia atrageau atentia saptamana trecuta asupra faptului ca impotriva comandantului depozitului fusese deschisa cu 20 de zile inainte de explozii o ancheta sub acuzatia de tranzactii ilegale cu armament. Inventarierea depozitului se incheiase cu doua zile inainte de incident.

Mai multe ziare au scris si ca o companie condusa de o ruda apropiata unui lider interlop ar fi avut un contract cu Ministerul Apararii pentru dezafectarea de munitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.