O serie de explozii s-a produs la un depozit militar de la Kagan, in sudul Uzbekistanului, au anuntat joi agentiile de presa ruse, citand martori si o sursa militara rusa, anunta NewsIn.
Potrivit sursei militare, citata de agentia Interfax, exploziile ar fi fost provocate de munitiile de la un depozit din Kagan. Incidentul, care s-a produs la o baza de elicoptere a fortelor armate uzbece, a provocat "mai multi raniti, potrivit unui bilant preliminar".

Agentia RIA-Novosti si site-ul independent Ferghana.ru relateaza ca locuitorii de la Buhara, oras situat la 20 de kilometri de Kagan, au auzit explozii toata noaptea, incepand de la ora locala 2.00 (12.00, ora Romaniei).

"Nu putem spune nimic", s-a multumit sa declare o purtatoare de cuvant a Ministerului uzbec pentru Situatii de Urgenta, contactata de AFP.

La randul sau, Ministrul Apararii nu a putut fi contactat joi dimineata. Recent, Uzbekistanul a permis Statelor Unite sa foloseasca o baza militara, la Termez, in cadrul operatiunilor NATO din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.