Politia turca suspecteaza agresorii care au deschis focul miercuri la consulatul american de la Istanbul ca fac parte din al-Qaida, a anuntat postul de televiziune turc NTV, citat de NewsIn.

Potrivit NTV, politia turca are informatii potrivit carora agresorii au legaturi cu Afganistanul, ceea ce acrediteaza ipoteza unui atac organizat de al-Qaida.

Ministrul turc de interne Besir Atalay a declarat jurnalistilor ca politia a identificat agresorii si cauta eventuali complici, fara a da mai multe detalii. Unul dintre agresorii ucisi in incident a calatorit in strainatate, a spus ministrul, fara a preciza despre ce tara este vorba.

Contactata de AFP, politia turca a refuzat sa comenteze informatia referitoare la implicarea al-Qaida, pretextand ca ancheta asupra incidentului soldat cu sase morti, trei politisti si trei agresori, este secreta.

Pe de alta parte, Statele Unite au anuntat ca nu pot nici confirma, nici dezminti informatiile privind posibila implicare a retelei teroriste internationale.

"Nu pot sa le neg, dar nu pot nici sa le sustin in acest stadiu", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McComrack. "Din punctul nostru de vedere, este prea devreme sa ne pronuntam in acest stadiu al anchetei", a adaugat el.

Washingtonul coopereaza indeaproape cu oficialii turci "pentru a determina cine este responsabil si, bineinteles, in masura in care se poate, pentru a pedepsi pe oricine ar fi implicat", in pregatirea si executarea acestui atac, a spus McCormack.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.